6 דברים שכדאי לדעת לפני שלוקחים רכב בליסינג פרטי

מה חשוב לדעת לפני ואיפה לא כדאי לעגל פינות כדי לצאת עם עסקה טובה יותר

שוק הרכב מוצא בכל פעם דרכים חדשות ויצירתיות כדי לכבוש את ליבם (וכיסם) של נהגי ישראל, ולשכנע אותם להתאבזר ברכב חדיש אפילו אם הסכום ההתחלתי שבכיסם מספיק בקושי לקטנוע יד שניה. אחת הדרכים האלו – בה נתמקד היום – היא הליסינג הפרטי.

ליסינג פרטי מציע בעצם נוסחה לשימוש ואף רכישה של רכב חדש או יד שניה עבור אותו הקהל הרחב שלא מועסק בחברות היייטק, ארגוני ענק או חברות ממשלתיות המציעות לעובדיהן מסלולי ליסינג קלאסיים. במסגרת הנוסחה הזאת, נהגים פרטיים אינם צריכים להיפרד בבת אחת מסכום בן 6 ספרות רק כדי לרכוש מכונית חדשה, אלא יכולים לשלם מקדמה בגובה מסוים, ואז תשלום חודשי קבוע עבור השימוש ברכב לתקופה מסוימת. בתום התקופה הם יכולים להחליט אם הם רוצים לרכוש את הרכב, לעבור לרכב אחר או להחזיר את הרכב ולסיים את ההתקשרות.

מדוע השיטה עשויה לקסום להרבה אנשים?  ראשית, מכיוון שהרכב נשאר בבעלות חברת הליסינג, הם אינם אלה שסופגים את ירידת הערך הצפויה שלו בשלוש השנים הראשונות לחייו (אם מדובר ברכב חדש), ויש כאלה שפשוט נהנים מכך שהם לא צריכים להתעסק עם קניה או מכירה של רכב בג'ונגל הישראלי שהוא שוק המכוניות המשומשות.

מה שכן, אם אתם שוקלים או כבר החלטתם שליסינג פרטי היא סוג העסקה שמתאימה לכם, יש כמה דברים שחשוב לדעת מראש:

1.      הגבלת נסועה שנתית

חברות ליסינג רבות נוקטות בשיטה של הגבלת נסועה שנתית. במילים אחרות, הנהגים שבוחרים במסלול של ליסינג פרטי יתבקשו להגדיר את הקילומטראז' השנתי המקסימלי שיעשו ברכב, מה שיהווה את אחד מהפרמטרים לפיהם מתומחרת העסקה. חריגה מהנסועה שנקבעה עלולה לגרור תשלום נוסף, וזה אף פעם לא כיף.  רצוי לבוא לעסקה עם ידיעה טובה של כמות הנסועה השנתית שלכם ואף ניתן ורצוי להתמקח על מגבלת הנסועה ומחירה.

2. תשלום מקדמה – כן או לא?

עסקת ליסינג פרטי קלאסית לרוב בנויה מתשלום מקדמה בגובה מסוים, ופריסה של תשלומים לאורך 12-36 חודשים. כמובן שמקדמה גבוהה יותר תפחית את גובה התשלומים החודשיים ואת יתרת התשלום במידה ותרצו לרכוש את הרכב מחברת הליסינג בתום התקופה, אך יש מקרים שבהם חברות הליסינג גם מאפשרות לוותר על תשלום המקדמה לחלוטין. במקרים כאלה מומלץ לברר מראש אם תתבקשו לשלם סכום נוסף במידה ולא תרצו לרכוש את הרכב או לחדש את חוזה הליסינג בתום התקופה.

3. בדיקה של תנאי הביטוח וגובה ההשתתפות העצמית

עסקת ליסינג פרטי היא דרך מצוינת לחסוך לעצמכם  גם את הטרטור של רכישת פוליסת ביטוח מקיף לרכב בעצמכם, אבל זה עדיין לא פוטר אתכם מהצורך לקרוא את הפוליסה בקפידה. למה? לעיתים סעיף ההשתתפות העצמית בפוליסות האלה הוא גבוה מהמקובל, ואתם ממש לא רוצים לגלות את זה רק אחרי שהייתם מעורבים בתאונה, חלילה.

4. אחריות למצב הרכב

מסלולים של ליסינג פרטי כוללים בדרך כלל מה שחברות הליסינג מכנות 'בלאי סביר'. כלומר שריטות או נזקים זניחים לרכב בתקופת השימוש. אלא שגם כאן כדאי מאוד לברר מבעוד מועד מה נחשב לבלאי סביר, ומה ידרוש מכם תוספת תשלום. אגב, ברוב המקרים ניתן לרכוש מחברת הליסינג גם חבילת אחזקה וטיפולים שאמורה לספק קצת שקט נפשי בגזרה הזאת.

5. ליסינג של רכב יד שניה

חברות ליסינג רבות מציעות גם אפשרות לחכור רכב בן שנתיים או שלוש שעבר קודם לכן בליסינג עסקי. היתרון הגדול הוא שמדובר כמובן בעסקה זולה בהרבה, היות ומדובר ברכב שכבר נמצא אחרי ירידת הערך הגדולה. החיסרון הוא שעשויות להיות תקלות שכבר לא יהיו במסגרת האחריות, ושרמת הסחירות של הרכב, אם תשקלו לרכוש אותו בתום התקופה, נחשבת נמוכה יותר.

6. מספר הידיים

בחרתם לרכוש את הרכב בתום התקופה? שיהיה במזל. קחו בחשבון שלמרות שאתם היחידים שנהגתם בו בשנים האחרונות, הרכישה מחברת הליסינג בעצם מוסיפה "יד". כלומר הרכב יעבור לבעלותכם כיד 2. אלמנט שכאמור משפיע על ערך הרכב ושיש לשקול אם תרצו למכור אותו בהמשך.

לסיכום

עסקאות של ליסינג פרטי טומנות בחובן לא מעט יתרונות לנהגים. רק חשוב להבין היטב את סוג העסקה ומומלץ לקרוא גם את האותיות הקטנות ביותר. זכרו שלא כל העסקאות נולדו שוות ולכן מותר להתמקח, ובעיקר – לוודא שזהו המסלול שהכי מתאים לצרכים ולרצונות שלכם. סעו בזהירות.

תוכן עניינים
רוצים לפרסם כתבה באתר?

השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם הכי מהר שנוכל!

רכב
בלוג
פחחות לרכב יונדאי ירושלים – איך מתבצע טיפול פחחות ברכב

טיפול פחחות רכב, נחשב לאחד הטיפולים השכיחים ביותר בעולם טיפולי הרכב. מאחר והמגע הראשון של הרכב שלנו במקרה של תאונה או פגיעה הוא בפח, הרי שאין זה מפתיע שמדובר בטיפול נפוץ וחיוני לתפקוד הרכב וליכולת שלנו להשתמש בו בצורה סדירה.

למאמר המלא >>
המדריך המלא לוויסות תאורה בבית

תאורה ממלאת תפקיד מרכזי בעיצוב האווירה והפונקציונליות של הבתים שלנו. היא משפיעה לא רק על האופן שבו אנו רואים את החלל שלנו, אלא גם על מצב הרוח, הבריאות והרווחה הכללית שלנו. עם ההתקדמות בטכנולוגיה ובעיצוב, האפשרויות לתאורת בית התרחבו והציעו לנו שליטה חסרת תקדים בסביבות המחיה שלנו. עם זאת, עם שפע הבחירות הזה מגיעה הצורך בוויסות ובהתאמה אישית של התאורה כדי להתאים לצרכים ולהעדפות האישיות שלנו. מדריך זה נועד להאיר את הדרך להשגת בית מואר באופן מיטבי, שבו כל חדר לא רק משרת את מטרתו אלא עושה זאת בצורה שמשפרת את הנוחות, היעילות והאסתטיקה.

למאמר המלא >>