1. אתם לא קונים את הקפה שלכם טרי, פולי קפה צריך לקנות כמו שקונים לחם או ירקות.
אם תכנסו לסופרמרקט, תווכנו בכך שמטפלים בקפה כמו בפירות יבשים… פולי קפה נחים על המדף הרבה זמן אחרי תאריך הקלייה.
עם זאת, הקפה הוא אינו מוצר בעל חיים ארוכים.
אחד הדברים המרכזיים שיש לעשות הוא לשתות את הקפה כשהוא ממש טרי. תתייחסו אל זה ממש כמו אל לחם טרי או ירקות.
2. לא יודע כמה קפאין אתם צורכים.
רוב האנשים צורכים קפאין בצורה לא נכונה.
כיום ישנה תפיסה מוטעית נפוצה שלאספרסו יש את ריכוז הקפאין הגבוה ביותר, כך שאנשים המחפשים "מכה" של קפאין הם עשויים לשתות אספרסו, או אפילו אספרסו כפול.
אך למעשה, קפאין נכנס לקפה ביחס לזמן שלקח לחלוט אותו ולללחץ ולצפיפות שבה ממצים את פולי הקפה.
3. מחממים מחדש את הקפה במיקרוגל
הנה מצב שיותר מדי אנשים עסוקים מכירים. אתם מוצאים את עצמכם בבית או במשרד ואתם מכינים כוס קפה. אבל בזמן שבו הקפה מתחיל להתבשל והוא מוכן לשתייה, נראה כאילו אלף משימות דחופות עולות על הפרק. הקפה שלכם יושב, נטוש, מתקרר ופחות מעורר תיאבון. וכמו רוב האנשים, אתם יכולים פשוט להכניס אותו למיקרוגל כדי להגיע לטמפרטורה המושלמת ולחמם אותו מחדש.
זה פשוט אסון שמחכה שיקרה אם אתם באמת רוצים שהקפה שלכם יהיה טעים. ככל שאתם נותנים לקפה לשבת בחוץ, כך הוא הופך למר יותר. ואם תחממו אותו במיקרו הוא יהפוך לעוד יותר מר.
לכן כדאי לכם לנסות לשתות את הקפה האהוב מפולי קפה מומלצים הכי טרי שאפשר. אם אתם מוצאים את הקפה שלך קר לעתים קרובות, אולי כדאי לכם להשקיע בספל תרמי נחמד במקום להכניס אותו למיקרוגל.