אין ספק שאחד מהדברים הכי מרגשים, אך גם מורכבים, שאישה יכולה לעבור בחייה זה היריון. מצד אחד ההיריון מגיע לרוב עם הרבה מאוד ציפייה והתרגשות, כי אין מישהו שיוכל להישאר אדיש לפלא הבריאה, אך מצד שני, ההיריון עלול להסתיים בצורה לא טובה. אומנם אנחנו מתייחסים להיריון כאל משהו מאוד טבעי, אך בפועל גופה של האישה צריך להתמודד עם אינספור אתגרים ואנחנו רואים שהסטטיסטיקה מדברת גם על מקרי היריון שלא מסתיימים בצורה תקינה. אחד מהתפקידים הכי חשובים של הרופאים שמלווים נשים בהיריון, הוא לאתר את הפוטנציאל לבעיות האפשריות מראש, לבצע את כל הבדיקות הרלוונטיות ולוודא שההיריון באמת מתקדם באופן תקין. יש כללים ונהלים מאוד ברורים בנושא הזה, והסיבה לכך ברורה: כאשר רופא מתרשל בתפקידו בנושא של מעקב היריון, זה עלול להוביל לאסון כבד.
איזה סוג של רשלנות רפואית במעקב היריון עלול להתרחש?
הרופאים שמלווים נשים בהיריון עלולים להתנהג בצורה רשלנית באינספור מקרים ומובנים. לדוגמה, הם אומנם יכולים להמליץ לנשים לעשות את הבדיקות הנדרשות, אך בפועל לא כל הרופאים יידעו לנתח בצורה מושלמת ומדויקת את תוצאות הבדיקות. אם, לדוגמה, אישה הרה עושה בדיקת סקירת מערכות והרופא מתרשל בניתוח הבדיקה או בצורת ביצוע הבדיקה עצמה, הדבר עלול להוביל ללידת עובר עם פגם כזה או אחר. עוד מקרה נפוץ של רשלנות רפואית במעקב היריון הוא מקרה שבו הרופאים לא שולחים את האישה ההרה לבצע את כל הבדיקות הנדרשות, כאשר אחת מהן הייתה יכולה לזהות פגם או בעיה בעובר. הבעיה היא שכמעט תמיד כאשר רופא מתנהג בצורה רשלנית בכל מה שקשור למעקב ההיריון, ההשפעה של המצב היא בלתי הפיכה. נולד תינוק עם בעיות כאלה ואחרות, מה שמשפיע כמובן על היולדת ועל חיי כל משפחתה הקרובה.
מה עושים במקרה של רשלנות רפואית במעקב הריון?
עצם העובדה שהרבה נשים סבלו ממקרים של רשלנות רפואית במעקב הריון זה לא משהו שבאמת מנחם, כי רשלנות רפואית אינה מסוג הבעיות שצרת רבים היא חצי נחמה. לכן נשאלת השאלה: אם זה קרה גם לך, מה עלייך לעשות? אומנם זה נכון שהרבה פעמים פיצוי כספי שהרופא יוכל לשלם, הביטוח שלו או בית החולים שבו הוא עובד, לא יהיה מספיק, אך זה עדיף מכלום. יש מקרים שבהם האישה ההרה תרצה לראות את אותו רופא שהתרשל נותן את הדין בשל התנהלותו הרשלנית, ולכן היא תשאף לעשות הכול כדי שזה יקרה. לעומת זאת, יש מקרים אחרים שהדבר היחיד שהאישה תרצה הוא לקבל פיצוי כספי שיעזור לה לפחות להתמודד עם המצב. חשוב לדעת שהשאלה האם יש סיכוי לקבל פיצוי או מה צריך להיות גובה הפיצוי תלויה, כמובן, בשאלה על איזה מקרה מדובר. לכן זה בהחלט נכון לומר שכל מה קרה של רשלנות רפואית במעקב הריון נבדק לגופו ובהתאם למקרה ניתן יהיה להחליט מה גובה הפיצוי ההגיוני.
בחירת עורך דין מתאים
אין ספק שאחד מהפרמטרים הכי חשובים שיש בכל הנושא של התמודדות עם רשלנות רפואית בהריון, קשור לשאלה באיזה עורך דין בוחרים. אין ויכוח על כך שיש הרבה מאוד עורכי דין שעוסקים בתחום הזה בישראל, אך האמת היא, שרק חלק מהם באמת טובים ומנוסים. לכן, במידה ואישה מחפשת עורך דין שיוכל לעזור לה בנושא, עליה לבדוק היטב עד כמה הוא מנוסה ומומלץ. רק כאשר העניין נמצא בטיפולו של עו"ד מתאים, התוצאה יכולה להיות טובה יותר והסיכוי לקבל את הפיצוי המיוחל גדל.