לא פשוט לעבור דירה ועד שמגיעים לשלב הסידור בדירה החדשה כבר אין כוחות. כדאי בכל זאת להתאמץ כי צורת הארגון תקבע עד כמה תאהבו לגור בדירה החדשה
אור גרין
מעבר דירה כרוך בהמון שלבים: לארגן, לארוז, למיין ולהחליט מה נשאר ומה לא, לדאוג לכל סידורי יום המעבר, להעביר כתובת וליידע את כל הספקים, לתאם עם כל הגופים השונים על מנת לדאוג כי הדירה החדשה תחכה לכם, עם כל מה שדרוש בה זמין. יש אינספור החלטות ובדיקות שצריכות להתבצע, כמו למשל חיבור לספק התקשורת לאחר ביצוע בדיקת סיבים אופטיים לפי כתובת עבור הדירה החדשה שאליה עוברים.
אין זה מפתיע, אם כן, שאחרי כל העומס והבלגן שיכול להימשך אפילו חודשים, ואחרי יום מעבר עמוס עם ילדים עייפים ובעלי חיים עצבניים, מגיעים לשלב הפריקה, הארגון והסידור של הדירה באפיסת כוחות. כאן גם מגיעה לרוב הטעות הגדולה – הרצון להשאיר את קשיי המעבר מאחורה, לפרוק ולארגן הכול במהירות על מנת להרגיש שוב בבית, עשויה לקבע את צורת הבית באופן לא הכי מיטבי.
מדוע חשוב לעשות את הדברים הללו בנחת ועם מחשבה מאחוריהם? למגורים בבית מסודר כהלכה ישנם יתרונות רבים. ראשית – קל למצוא דברים. שנית, סדר נכון בבית מביא לתחושת שלווה שאינה קיימת בבית מבולגן ועמוס. לשלווה הזו יש השלכות על שינה טובה יותר, הגברת היצירתיות ובאופן כללי לתחושה נעימה יותר למגורים. לפיכך ריכזנו עבורכם מספר טיפים לעיצוב וסידור הבית שיוכלו לעזור.
עוד לפני המעבר לדירה החדשה
עוד לפני המעבר עצמו, במיוחד עם הדירה עומדת ריקה, כדאי לבקר בה ולקחת מידות. אם תדעו בדיוק כמה מקום עומד לרשותכם ואיך החלל מחולק תוכלו לתכנן טוב יותר ולארגן את הדירה ביתר יעילות ומהירות ואולי אפילו לחסוך מעט על הדרך. אם אתם עוברים מדירה קטנה לגדולה, או להיפך, אין שום בטחון כי הריהוט הקיים יתאים לממדי הדירה החדשה. גם אם מדובר בדירה חדשה וריקה ואתם קונים ריהוט – חשוב לדעת מה גודל הריהוט הרצוי והתשובה לשאלה הזו טמונה במידות ובחלוקת הדירה החדשה.
מכאן שהתחלת הסידורים היא כבר במיון הדברים לפני המעבר. זאת הזדמנות להפטר מחפצים ישנים, כאלו שאתם לא זוכרים בכלל שיש לכם או שמעולם לא השתמשתם בהם, וכפי שכבר אמרנו – גם ריהוט שכבר אינו מתאים. גם בשלב הפריקה, הקדישו עוד מעט מחשבה לכל חפץ – האם אתם באמת רוצים להמשיך ולשמור אותו?
טיפים לעיצוב הבית
ישנן גישות שונות לעיצוב הבית ולכל אחד מהחדרים בו: אקלקטי, תעשייתי, סקנדינבי, בוהו שיק, טוסקני, מינימליסטי, כפרי, פנג שווי, אישי או זן. אותו חלל יכול ללבוש שלל עיצובים ולהקרין אווירה שונה בכל אחד מהעיצובים הללו. כל אחד מהעיצובים הללו מדבר על פלטת צבעים מעט שונה, שימוש בחומרים שונים, עקרונות עיצוביים שונים – אך יש עקרונות המשותפים לכולם ולפני כל דבר אחר – חשבו על עקרונות אלו בזמן עיצוב הדירה החדשה:
- שמרו על יחס טוב בין ריהוט והמרווחים בין הרהיטים כך שיהיה קל לעבור ממקום למקום בבית. החללים הריקים חשובים לא פחות מהחללים התפוסים
- התאימו את סוג התאורה לפונקציונאליות ולאווירה שאותה אתם רוצים ליצור. דאגו לתאורה חמה בסלון וחדרי השינה, חשבו על תאורת לילה נוחה, דאגו לשפע אור בחדרי עבודה ומטבחים
- לא משנה כמה העיצוב יהיה יוקרתי או אסתטי – תפספסו לגמרי את המטרה אם הוא לא יהיה פונקציונאלי. אם אתם מתכננים סלון לצפייה משותפת בטלוויזיה – מקמו את הספות והכורסאות במיקום ומרחק נוח ממנה, אם הסלון מיועד לאירוח ושיחות – עדיף שמקומות הישיבה יפנו אחד כלפי השני
- עיצובים טובים הם אלו שיודעים לכוון את העין – כאשר החלל עמוס מדי קשה להתמקד. אפשר ליצור נקודות מוקד סביב פריט אמנות, נברשת מיוחדת, טלוויזיה וכדומה ולארגן את מקומות הישיבה סביב אותה נקודת מיקוד.
- אל תהססו לשבור את השגרה, מעט עם צבע, מרקם או חומר גלם שונה. כאשר הכול לבן, כרית, וילון או שטיח בצבע אחר, יהפוך את החדר למלא חיים.
- נסו ליצור הרמוניה בין שלל הפריטים בחדר – צבע משותף, חומר גלם דומה – כל אלו יצרו תחושת אחידות והרמוניה.
סידור הבית על פי עקרונות הפנג שווי
פנג שווי הוא אוסף עקרונות לעיצוב הבית שמטרתם להביא להרמוניה עם הטבע ולשפר את רמות האנרגיה והבריאות. עקרונות אלו מדברים על מיון שוטף וזריקה או מסירה של חפצים שכבר אין בהם צורך או שהם מקולקלים. על פי הפנג שווי – סדר בבית משמעותו סדר בראש וזרימת אנרגיה טובה יותר. דברים שלא משתמשים בהם ביומיום צריכים להיות בתוך ארונות, החלונות צריכים להיות נקיים ולהכניס כמה שיותר אור. טיפ נוסף של הפנג שווי הוא גם מאד פונקציונאלי – דאגו לריהוט עם פינות וקצוות מעוגלים, כאלו שלא יכאיבו כאשר נתקלים בהם. עקרונות נוספים חשובים בעקרונות העיצוב על פי גישה זו:
- הכניסה לבית צריכה להיות מוארת ופתוחה, ולא כדאי לשים מראה מול הכניסה. הכניסה היא הדבר הראשון שרואים כאשר נכנסים הביתה, הרושם הראשוני, ועם או בלי פנג שווי, כדאי להשקיע בה.
- נגישות – בין אם מדובר בשולחן האוכל או במיטה בחדר השינה דאגו לנגישות טובה סביב – מיטה שניתן לגשת אליה משני צדדיה, שולחן אוכל שהמעבר סביבות קל.
- מיקום המיטה בחדר השינה – לא מתחת לחלון ולא עם הרגליים פונות לכיוון הדלת.
- ליצור חיץ בין מראות חוץ לא הרמוניים ופנים הבית – יכול להתבצע באמצעות וילונות, עציצים או אמצעים אחרים.
לסיכום
כאשר עוברים לדירה חדשה הקדישו מחשבה לסידור וארגון הבית. זה יכול להיות תוך היעזרות באיש מקצוע, התחשבות בעקרונות עיצוב או כל שיטה אחרת שתעזור לכם ליצור את הפינה הביתית והנעימה שבה תרצו להתגורר זמן רב אחרי שהארגזים נפרקו.