ראש השנה עוד רגע מגיע וכולם מתחילים לחשוב על מנות האוכל שיוגשו בשולחן. בין אם אתם מארחים ובין אם מביאים מנה לארוחה אחרת, הכנו לכם כמה מנות קלות להכנה עם חומרי גלם עונתיים וטריים במיוחד. כך תוכלו להכין מנות בריאות במיוחד אבל לא פחות חשוב – טעימות במיוחד.
רעיונות למנות פשוטות להכנה לקראת ראש השנה
את תבשיל הברכות הטבעוני הזה אתם פשוט חייבים להכיר: מכינים רוטב נהדר משיני שום קצוצות, 5 כפות רוטב סויה, לימון כבוש, סילאן, קינמון, כמון, שמן, מיץ לימון טרי ומערבבים יחד. את הירקות גם כן נערבב – פטריות בייבי מלך היער, שני קילו של דלעת, כוס חומוס מבושל, פלפלים קלויים, גבעולי סלרי ופלפל חריף – את כולם מבשלים ואז יוצרים את הרוטב בשיא הבישול והטעם – מדהים!
עוד מתכון נהדר שכדאי להכיר הוא של סלמון ואנדיב צלויים בתנור. עבור המנה הנהדרת הזו ניקח ארבעה בצלי שאלוט מקולפים, 600 גרם של פילה סלמון פרוס, ארבעה ראשי אנדיב, לימון קלוף ופרוס, 30 עגבניות שרי חצויות, סלרי, צלפים, פלפל חריף חצוי, תימין ועבור הרוטב נצטרך חצי כוס מיץ לימון, כף של דבש, כף חרדל דיז'ון גרגרים, חצי כוס שמן זית, מלח, פלפל וכף זרעי כוסברה.
נשקשק את כל רכיבי הרוטב יחד, נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הלימונים והבצלצלים, את הירקות ואת הסלמון, את האנדיב והצלפים ונפזר את הרוטב מעליהם. זמן האפייה קצר במיוחד ועומד על 15 דקות שלאחריהן מחכה לכם ארוחה נהדרת ומזינה.
טיפים לבישול לקראת החג
עונת החגים בפתח וזה הזמן המושלם להציג את היכולות הקולינריות שלכם על ידי הכנת סעודה בלתי נשכחת ועם מתכונים קלים לראש השנה אך כדי להבטיח את ההרפתקה הזו של הבישול לחג, וכדי שתתנהל ללא תקלות ותוביל למנות יוצאות דופן, ריכזנו רשימה מקיפה של טיפים המכסים את ארגון המטבח, ההכנה והבישול עצמו.
תכננו תפריט וצרו ציר זמן – התחילו ביצירת תפריט מפורט, כולל מתאבנים, עיקריות, סלטים צדדים וקינוחים. צרו ציר זמן שמתאר מתי יש להכין ולבשל כל מנה כדי למנוע כאוס של הרגע האחרון.
מלאו את המזווה ודאגו שיהיו כלי מטבח – בדקו את המזווה ואת כלי המטבח זמן רב מראש כדי לוודא שיש לכם את כל המרכיבים והציוד הדרושים, הפעולה תמנע ריצות מתסכלות ברגע האחרון.
ארגנו את המטבח – נקו את משטחי המטבח שלכם וארגנו את הכלים והמרכיבים שלכם. חברו פריטים דומים יחד כדי לייעל את תהליך הבישול וסמנו את צנצנות התבלינים כמו גם תשמרו על כלים בשימוש תכוף בהישג יד.
השקיעו במרכיבים איכותיים – אין להפריז בחשיבות ההקפדה על נושא זה שכן מרכיבים איכותיים הם הבסיס למנות יוצאות דופן. חפשו תוצרת טרייה ועונתית, ואל תחסכו במוצרים חיוניים כמו שמן זית טוב, עשבי תיבול טריים ותבלינים איכותיים.
הכנות – בצעו כמה שיותר הכנות מראש כדי לייעל את תהליך העבודה במטבח, אם יש לכם אפשרות – הכינו רטבים, חתכו ירקות והכינו את המוצרים אפילו יום מראש.
אל תעמיסו על התנור – כשאתם אופים או צולים, הימנעו מצפיפות יתר בתנור כדי למנוע בישול לא אחיד.
שלטו בתיבול – אל תסתמכו רק על פיזור אחרון של מלח, צרו את עומק הטעמים לאט ותוך כדי הבישול ותוך טעימות רבות לאורך הדרך.